www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

"Капитан Марвел" впечатли зрители, критика и боксофис

12.03.2019 | Авто новини: Лукс&Стил » Кино, театър, сцена | Автор: Jordan Lukanov | 1291 прочитания
A+ | A-

"Капитан Марвел" впечатли зрители, критика и боксофис

През уикенда един от най-могъщите герои от комиксовата вселена на Марвел влетя в кината с първата си игрална адаптация "Капитан Марвел", която впечатли както зрителите и критиката, така и боксофис анализаторите със забележителното си представяне в цял свят. В България Капитан Марвел е бил гледан от 26 749 зрители и с приходи от над 318 000 лева отбелязва най-успешния дебют на игрален филм от началото на годината.

В сравнение с останалите 20 филма от киновселената на студиото, най-новата продукция на Марвел изпреварва хитове като Доктор Стрейндж (282 663 лв.) и миналогодишния боксофис феномен Черната пантера (297 490 лв.). Резултатът на Капитан Марвел, който e и първият самостоятелен филм за жена-герой в киновселената на Марвел, е два пъти по-голям от дебюта на другия голям и изключително успешен солов филм с жена супергерой "Жената чудо".

Капитан Марвел постигна забележителен успех и в световния бокс офис. С глобален приход от 455 милиона долара, филмът бележи рекорд за най-голям дебют за месец март, вторият най-успешен дебют за супергеройски филм след Остмъстителите: Война без край и общо шестият най-голям дебют на всички времена.

Действието на Капитан Марвел ни връща обратно в 90-те години на ХХ в. – период, който досега не е изследван във филмовата вселена на Марвел. В центъра на историята е Карол Данвърс – пилот от Земята, която придобива могъщи сили.

Част от ДНК-то на Данвърс принадлежи на извънземната раса крий. Когато за първи път виждаме героинята, тя живее на планетата на крий Хала, където е част от елитен отряд космически полицаи, наречени Старфорс. Когато Данвърс се завръща на Земята, тя е преследвана от множество въпроси за своето минало и същевременно се оказва единственият шанс на хората срещу расата на променящите формата си скръл, предвождани от злия Талос.

В ролята на Капитан Марвел влиза носителката на „Оскар“ Бри Ларсън (Стаята), а сред останалите актьори са Самюъл Л. Джаксън, Джуд Лоу, Бен Менделсон, Кларк Грег, Лий Пейс, Лашана Линч и др. Режисьори на Капитан Марвел са Анна Боден и Райън Флек (Half Nelson), а сценарият е дело на Мег Лефоув (Отвътре навън), Нико Пърлман (Пазители на Галактиката), Женива Робъртсън-Дуорет („Tomb Raider: Първа мисия“), Лиз Флейхайв, Карли Менш (Glow), Анна Боуден и Райън Флек.

"Капитан Марвел" е вече в кината на 3D, IMAX 3D и 4DX.


Тагове: Капитан Марвелкинофилмвпечатлизрителикритикабоксофис

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ