www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Taycan води нови клиенти на Porsche

24.03.2019 | Авто новини: Авто пазар » Световен опит | Автор: Georgi Ivanov | 1794 прочитания
A+ | A-

Лансирането на първия електрически модел на всяка автомобилна марка в повечето случаи е свързано с колебание у страна на клиентите и анализаторите, след което поръчките заваляват с впечатляваща скорост. Поне така сочи опитът на компаниите, престрашили се да лансират масов електромобил с по-голям пробег.

И Porsche с Taycan също ще е част от този модел. Предварителните поръчки за електромобила достигнаха впечатляваща бройка – над 20 000, като от компанията на няколко пъти коригираха производствената серия и сега се очаква Porsche да сглобява по 25 000 бройки Taycan годишно. Но най-интересното е, че електромобилът осигурява на марката нови клиенти, които досега не са планирали да си купят Porsche.

„Има много сериозен интерес към Taycan, както и много нови за марката клиенти – потвърди босът на Porsche Великобритания Маркус Екерман. – С оглед на предварителните заявки, можем да кажем, че новите клиенти за марката ще са повече от тези, които вече имат Porsche.”

Екерман заяви, че Taycan ще даде началото на нова ера за Porsche, като този модел ще постави началото на електрическата експанзия на марката. След Taycan ще се появи кросоувър версията на модела, после електрическият Macan и още няколко електрически модела, които обаче все още не са потвърдени.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ