www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Китайци с водороден хечбек за повече от 1000 км

22.03.2019 | Авто новини: Автоновини » Елмобили и хибриди | Автор: Jordan Lukanov | 4365 прочитания
A+ | A-

Китайци с водороден хечбек за повече от 1000 км

Китайците от компания Grove Hydrogen Automotive, базирана в Ухан, показаха своя първи модел - водороден хечбек с непропорционално купе. Публичната премиера е планирана за април по време на Автосалон Шанхай 2019.

Серийно производство на автомобили под марката Grove китайците възнамеряват да пуснат още през следващата година. Своето наименование брендът е получил в чест на английския физик Уилям Робърт Гроув - изобретател на галваничния елемент, в който за катод се използва цинк в слаб разтвор на сярна киселина, а за анод - платина в концентриран разтвор на азотна киселина.

Подготвеният за дебют хечбек е оборудван със силова установка с водородни горивни клетки и е способен с един резервоар да преодолее повече от 1000 километра (за сравнение: Honda Clarity Fuel Cell - 590 км, Toyota Mirai - 502 км). Купето на автомобила е направено от въглеводород, а всичките четири врати се отварят нагоре и в страни.

Дизайнерският център на марката се намира в Барселона. Той се оглявява от Кристофър Райц, който преди е работил във Fiat и Alfa Romeo.


Китайци с водороден хечбек за повече от 1000 кмКитайци с водороден хечбек за повече от 1000 км

Тагове: Китайциводороденхечбекгоривни клетки1000 км

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ