www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Над 5000 човека гледаха затвореното трасе на „Кърджали офроуд фест”

18.03.2019 | Авто новини: Авто Спорт » Офроуд | Автор: Jordan Lukanov | 2730 прочитания
A+ | A-

Над 5000 човека гледаха затвореното трасе на „Кърджали офроуд фест”

Приключи 6-ото издание на „Кърджали офроуд фест” - микс от "мръсна" газ, разпъване на лебедките, запален автомобил в екстрийма, ремонти, помощ от публиката. Горещата точка през вторият ден беше група от екстремни спускания по сипей в три различни ръкави, по шест/ седем джипа едновременно.

На старта през първия ден застанаха 90 състезателни машини, а до финала достигнаха 68. Състезателите от България, Гърция, Турция и Казахстан мериха сили не само по екстремите и пресечените терени из Родопите, но и на затвореното трасе през третия ден около водното огледала в центъра на Кърджали, пред повече от 5000 фенове на офроуд спорта.

Състезателите в различните дисциплини направиха по 2 обиколки на трасето, което е с дължина 2000 метра и специално изградени изкуствени препядствия и денивелации на много къси разстояния. Почти всеки втори състезател изправяше публиката на крака и получаваше възгласи на одобрение, а показаните от тях резултати оформиха и крайното класиране.

За поредна година в престижната надпревара „Кърджали офроуд фест” видяхме атрактивната АТВ дама Рени Христова с KTM 525 XC, която се качи на почетната стълбичка. Следвана от Симеон Стоянов и Стоян Стоянов и тримата от клуб “4x4 Adventure”.

Туристическят клас беше разделен в две категории, като едната премина трасетата с GPS, а другато с пътна книга. Първи от категорията с GPS навигация са Емил Димитров/Андон Андонов от Петрич, а при втората група Крум Трендафилов/ Ангел Хазуров с общо време 5 часа 34:04.

Победител в клас Standart до 2400 CC е асеновградският екипаж Мехмед Мехмедов/Живко Белев със Suzuki Vitara, а над 2400 CC Андриан Ноев / Страхил Стоянов с Jeep Cherokee. В „Standart +”, класа на автомобилите с промени и подобрения на двгателя на почетната стълбица застанаха Николай Колев/ Христомир Илиев с Nissan Patrol. В най-бързия клас - с насечен и бърз терен без екстреми и шест отпаднали екипажа за трите дни, най-бързи бяха Живко Михайлов/ Гергана Михайлова.

Двама отпаднали и трима успешно преминали екстремните трасета в клас UTV/Buggy, като най-добър е екипажа Vabonti -Владислав Велков/ Илиан Георгиев с общо време 4 ч. 01:18. Тежката артилерия в изданието “Кърджали Офроуд Фест” са Експертите – така нареченият кралски клас, прототипи на най-бързите, най-добре оборудваните, най-силните и подготвени машини и пилоти е разделен в два класа - Прототипи и Модефицирани. Двете обиколки на затвореното трасе за тях бяха с по-голяма сложност и по-екстремни препядствия. В трите дни на състезанието феновете имаха възможност да наблюдават тяхното майсторско шофиране и преодоляване на екстремите.

В класа на модифициранте след оспорвана битка победители са представтелте на клуб „Svoge 4x4” Калин Митров/Владимир Велков, следвани от Димитър Димтров / Христо Дряновски от „TermoKing”. Турските екипажи отстъпиха първите места на българите и се класираха от 7-мо до 9-о място. При Прототипите, където бяха и най-многобройните участници от Турция и Гърция, победител е смесеният екипаж Рулис Цикмесоглу/ Милен Дечев с 24 минути пред Кириус Пампорис/ Евтимас Казанзидис.


Над 5000 човека гледаха затвореното трасе на „Кърджали офроуд фест”Над 5000 човека гледаха затвореното трасе на „Кърджали офроуд фест”Над 5000 човека гледаха затвореното трасе на „Кърджали офроуд фест”Над 5000 човека гледаха затвореното трасе на „Кърджали офроуд фест”

Тагове: офроудпубликазрителитрасеКърджали офроуд фестНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ