www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

McLaren успя да задържи Coca Cola

18.03.2019 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 2546 прочитания
A+ | A-

Най-добрата новина за McLaren в началото на сезон 2019 във Формула 1 се оказа новият спонсорски договор с гиганта Coca Cola. Тимът стартира в Австралия с 12-о място на дебютанта Ландо Норис и отпадане заради повреда на Карлос Сайнц.

Миналата година McLaren си осигури подкрепата на Coca Cola за последните три старта от календара, а преговорите за 2019 се проточиха през цялата зимна пауза.

Сега обаче McLaren потвърди, че Coca Cola остава спонсор на отбора за целия сезон, но финансовите параметри на сделката не бяха оповестени. Настоящият сезон ще е поредният, в който McLaren ще се състезава без основен спонсор.

Миналата година McLaren завърши на 6-о място при конструкторите и няма победа във Формула 1 от 2021 насам.

2019 е вторият сезон на тима с моторите на Renault, а в края на 2018 напусна голямата звезда Фернандо Алонсо, който сложи край на кариерата си във Формула 1.

Шефът на тима Зак Браун обяви, че в момента тече „цялостно преструктуриране” на McLaren, като отборът преживя сериозни трусове покрай проблемите със задвижващите системи на Honda и битката за власт, която водеха бившите съдружници и приятели Рон Денис и Мансур Ойех, спечелена от Ойех, който покани Браун да замести Денис.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

" "