www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Хамилтън: Можем да сме още по-бързи

15.03.2019 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 3375 прочитания
A+ | A-

Световният шампион Люис Хамилтън оглави класирането в първите две свободни тренировки за Гран при на Австралия, първото състезание за новия сезон във Формула 1 и даде да се разбере, че все още не сме видели истинските възможности на Mercedes. В първата тренировка Люис беше на 5 стотни от секундата пред Себастиан Фетел с Ferrari, но във втората разликата нарасна на 0,8 секунди.

„Изпълнихме си програмата за днес, нямахме никакви проблеми, но можем да сме още по-бързи, просто трябва да подобрим представянето на колата в отделни моменти от обиколката – заяви след двете тренировки Хамилтън. – За мен беше изненада, че разпределението на силите тук е различно от Барселона, но не забравяйте, че Ferrari също не показват истинската си сила, особено в началото на състезателния си уикенд. Нямам представа откъде дойде тази голяма разлика във втората сесия, но и ние, и другите отбори имаме още сериозен потенциал за подобрения.”

Британецът обърна внимание на промените в представянето на Mercedes спрямо тестовете в Барселона, където новата кола на шампионите не беше достатъчно бърза и стабилна в бързите завои.

„Тук нямаме никакви проблеми с бързите завои – призна Хамилтън. – Що се отнася до средно бързите и бавните, там имаме сериозно поле за подобрения. Но началото на уикенда не е никак лошо.

„За състезателното темпо в неделя – още не сме напълно готови с баланса на колата. Когато решим тази задача, ще можем да контролираме износването на гумите, а това винаги е ключовият момент.”

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ