www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Над 135 участници в "Кърджали Офроуд Фест 2019"

14.03.2019 | Авто новини: Авто Спорт » Офроуд | Автор: Jordan Lukanov | 3273 прочитания
A+ | A-

Над 135 участници в "Кърджали Офроуд Фест 2019"

От 15 до 17 март за шеста поредна година „Кърджали Офроуд Фест“ дава началото на всички шампионати за автомобили и бъгита извън пътя. Събитието ще се проведе по трудно достъпни планински и горски терени на изток от Кърджали, а кулминацията ще бъде на затворено двукилометрово трасе в центъра на града, точно до „Водното огледало“ в последния ден на надпреварата – неделя.

Общата дължина на маршрута е 600 км за двата състезателни дни, като на затвореното двукилометрово трасе, мераклиите за класиране ще направят по различен брой обиколки в зависимост от категорията и класа в които участват. Цялата общност в Кърджали и региона очаква с нетърпение 6-ото издание на офроудфеста, още повече, че тази година трак майстор на екстремното затворено трасе е Николай Мартинов – победителят от Сървайвър 3, който е подготвил зрелищно изпитание за „оцеляващи“.
 
Два дни преди официалният старт, заявки са подали над 135 участника с машини 4х4 от България, Гърция, Турция и Казахстан, които ще стартират и в I кръг на Балканската Офроуд Купа за тази година. Надпреварата в Кърджали се явява Първи кръг и за Категориите, които ще прекосят Балкана и ще зарадват публиката в супер-специалния етап са: ATV и UTV/бъги, Rally Off-Road ( бързи трасета за професионалисти и начинаещи с автомобили без лебедка), Hard Trophy (тежко трасе за подготвени автомoбили и пилоти), Standard Trophy (стандартни автомобили без тунинг и лебедка), Tourist Class (леко трасе за неподготвени автомобили и пилоти), Buggy (всички модели Buggy, UTV, SSV с трасе на категорията Rally Off-Road).

Изключителен интерес обещават да предизвикат автомобилите с тръбна конструкция без серийно производство в клас „Прототипи”, които са с изключителни възможности и атрактивен външен вид. Пилотите, които ще си оспорват титлата тук, се очаква да бъдат лидерът от тима на Гърция - Рулис Текмес в конкуренция с представители от Турция.

Организаторите на проявата за шеста поредна година са Община Кърджали и екипът на легендарния Тодор Христов от троянския клуб „4х4 Адвенчър“. Градоначалникът на Кърджали - инж. Хасан Азис, лично участва в подготовката на събитието, като от сега се знае, че и този път няма да изневери на състезателния си дух и ще дръзне да премери сили с Източно Европейските шампиони Влади Велков и Илиян Георгиев. Това ще бъде надпревара в класа на UTV/ бъгита.

В месеца на дамите в пряка битка с мъжете блестят две нежни имена в стартовите списъци за предстоящата надпревара в Кърджали - известната водеща от „Хоби Тв“ и дългогодишен състезател с ATV Рени Христова и на навигаторката в клас „Трофи–Рали“ Ренета Митева. За логистиката и реализацията на най-мащабното офроуд състезание, което се провежда у нас, работят 40 души технически персонал за акредитации и настанявене на екипажи, направата на трасета и биваци, времеизмерване, закрити паркове, в това число са и екипите на пожарна, спешна помощ и работещите журналисти в мобилния пресцентър.

По традиция в последния заключителен ден около „Водното огледало“ се стичат над 7000 души зрители, за да наблюдават финалните серии. Програма, регламент и стартови списъци ще намерите на www.bulgaria-offroad.com/_m1818/Kardzhali-4x4.


Над 135 участници в "Кърджали Офроуд Фест 2019"Над 135 участници в "Кърджали Офроуд Фест 2019"Над 135 участници в "Кърджали Офроуд Фест 2019"Над 135 участници в "Кърджали Офроуд Фест 2019"

Тагове: Кърджалиофроудбъги4х4

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ