www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Всички модели на Mercedes-AMG ще имат хибридна версия

14.03.2019 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 1301 прочитания
A+ | A-

Mercedes-AMG планира да предлага хибридна версия на всеки един модел, който продава на пазара. Тази информация беше потвърдена от Франк Овермайер от Mercedes, който обаче уточни, че в дългосрочен план т.нар. „меки хибриди” не са особено удачно решение, тъй като осигуряват много скромно намаляване на вредните емисии, които отделят двигателите с вътрешно горене. Затова и в AMG ще заложат по-сериозно на plug-in хибридите, като тези версии подбранда ще получат означение EQ Power+.

Става въпрос за хибриди, позиционирани над масовите PHEV версии на Mercedes, при които част от пробега на електричество е жертван за повече динамика и мощност. Предполага се, че при AMG хибридните модели това ще означава с 30 до 40 процента по-малък пробег само на ток в сравнение с версиите на Mercedes.

По-късно тази година AMG ще започне доставките за клиенти на хиперавтомобила One, задвижван от дериват на хибридната система, с която Mercedes и Нико Розберг стигнаха до световната титла във Формула 1 през 2016 година, а през 2020 година на пазара трябва да се появят още два модела с марката AMG, които ще са много по-достъпни като цена от One.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ