www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Грожан: Първите състезания няма да дадат точна картина

14.03.2019 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 1365 прочитания
A+ | A-

Пилотът на Haas Ромен Грожан прогнозира, че първите състезания от новия сезон във Формула 1 няма да дадат точна представа за това какво е разпределението на силите, тъй като ще се проведат на много различаващи се едно от друго трасета.

„Имаме някаква представа за това какво сме направили на тестовете – обясни французинът. – Но „Албърт парк”, „Сахир” и „Шанхай” са три много различни трасета. След това заминаваме за Баку, там пистата е съвършено различна, а после идва Барселона, където всички отбори ще представят много нови неща по колите. Така че ще е трудно да се добие ясна представа кой на какво е заложил в развитието на новата си кола в първите няколко състезания.”

Грожан поясни, че дори и да има някакво стопяване на аванса на големите отбори от техните преследвачи в началото на сезона, разликата ще бъде възстановена за няколко състезания с оглед на това, че големите тимове работят много по-бързо и мащабно по развитието на колите си.

„Такава е реалността във Формула 1 – заяви французинът. – В Red Bull решиха да използват тук новите елементи и компоненти, които бяха предвидени за Шанхай. Това е сериозно обновление. Все още не знам какви ще са следващите стъпки на Mercedes и Ferrari, но и там ще има интересни новини този уикенд. Тези отбори имат по-голям бюджет и винаги ще имат повече нови неща от нас в хода на сезона.”

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ