www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

VW ще събира поръчки за електрическия си хечбек от 8 май

14.03.2019 | Авто новини: Авто пазар » Световен опит | Автор: Georgi Ivanov | 2188 прочитания
A+ | A-

Volkswagen планира да представи електрическия си хечбек, който засега носи названието I.D в Европа през 2020 година, а компанията започва да приема поръчки за новия модел от 8 май. Електромобилът ще е с размерите на VW Golf и трябва да е основният масов електрически модел на компанията, която планира да лансира 70 електрически модела в следващите 10 години.

Началото на приемането на поръчките за новия модел беше потвърдено от Юрген Щакман, член на борда на директорите на Volkswagen, който отговаря за продажбите. Той обясни, че това се прави за най-нетърпеливите, които искат да си гарантират една от първите коли и ще трябва да внесат и депозит заедно с поръчката си.

„Мисля, че първата производствена серия на хечбека I.D. ще бъде напълно разпродадена преди премиерата на модела на салона във Франкфурт през есента, нашите дилъри получават окуражаващи сигнали относно интереса на клиентите към електрическия модел”, обясни Щакман.

Предполага се, че цената на I.D. ще започна от малко под 30 000 евро, като това е началото на изпълнението на друга, много важна за електромобилите формула – че цените им трябва да бъдат съизмерими с тези на дизеловите автомобили.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

" "