www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

София Филм Фест 2019: Рок звезда от Русия дойде в София

08.03.2019 | Авто новини: Лукс&Стил » Кино, театър, сцена | Автор: Jordan Lukanov | 1770 прочитания
A+ | A-

София Филм Фест 2019: Рок звезда от Русия дойде в София

Стас Намин - рок звезда от Русия, пристигна в София. Легендата ще представи филма „Free to Rock“ утре в залата на Дома на киното в 20,30 часа. В следващите няколко дни Намин ще се срещне с българската публика на прожекциите на филма „Истинската Куба“, както и на творбата на Кирил Серебренников „Лято“.

Анастас Алексеевич Микоян или по-известен като Стас Намин е роден в Москва, през 1951 година. Още на 10-годишна възраст Стас постъпва в Суворовското военно училище, където учи 7 години, след което се записва в Института за чуждестранни езици и скоро след това се премества в Московския държавен университет, където учи литература и философия до 1978 година. През 1983 г. завършва курс за сценарий и режисура в „Госкино“.

Интересът на Стас Намин към рок музиката започва още през 60-е години на миналия век, докато учи в Суворовото училище – през 1964 год. създава първата си рок група, а през 1969 г. се ражда група „Цветя“ („Цветы“), с която Стас става истински популярен в меломанските и изобщо в културните среди. С група „Цветя“ Стас създава много музикални хитове, а също така организира едни от най-големите независими международни музикални и културни фестивали в Русия.

Стас Намин създава и първия Московски симфоничен оркестър, както и спектакъла „Балет на леда“ („Москва върху лед“) – първият по рода си мюзикъл върху лед в Русия. След 2000 година творецът с неизчерпаем талант и многобройни артистични търсения се посвещава на театъра, където създава пиеси за съвременна музикална драма, а също и арт-проекти с авторски снимки, които представя в световни галерии и музеи. В този период създава и поредица от документални филми, между които „Древните храмове на Армения“, „Истинската Куба“, „Free to Rock“, и композира филмова музика.

Едно от най-харесваните места, превърнало в център за съхранение на националната култура, в място, където хората могат да се срещнат със световния шоу-бизнес, а също и в символ на авангардните млади хора в Русия, е Центъра Стас Намин (SNC), създаден през 1987 година и разположен в парка за отдих и култура Горки. Сред специалните гости на този център са звездите Робърт Де Ниро, Арнолд Шварценегер, Куинси Джоунс, легендарните Pink Floyd, U2 и много други. За този център Франк Запа снима филм, а хитовата песен на Scorpions от годините промяната в Източна Европа – „Wind of Change“ е посветена на духа на свободата, който витае в Центъра Стас Намин!


София Филм Фест 2019: Рок звезда от Русия дойде в София

Тагове: София Филм Фест 2019рокзвездакиноРусияСофияфестивал

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ