www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

По 1 милиард евро глоби за Daimler, BMW и Volkswagen?

09.03.2019 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 1478 прочитания
A+ | A-

Германските автомобилни производители Daimler, BMW и VW може да отнесат глоба до 1 милиард евро всеки за съвместните им действия по намаляване ефективността на филтриращите системи на ауспусите на колите им. Глобите се налагат от антитръстовия орган на ЕС, а информацията е на германското седмично списание Der Spiegel.

Според информацията на изданието, компаниите са се договорили да намалят обема на резервоарите за добавката Adblue, която намалява отделянето на вредните азотни окиси при дизелите, както и да не поставят филтри на автомобилите, оборудвани с бензинови мотори.

От BMW отказаха коментар. Позицията на Daimler е, че компанията съдейства на европейските власти и е изявила желание да получи статут на съдействащ свидетел в разследването. От VW също обявиха, че съдействат на европейските власти.

Стратегически съюз по определени теми или проекти не е нещо непознато за германските автомобилни компании, но фирмите, за които се установи, че нарушават антикартелните правила на ЕС са изправени пред глоби, покриващи 10% от глобалните им приходи.

От Европейската комисия също все още няма коментар по темата.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ