www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Рос Браун: Ferrari има реален шанс за титлата

08.03.2019 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 1520 прочитания
A+ | A-

Някогашният технически директор на Ferrari и настоящ спортен директор на Формула 1 Рос Браун е уверен, че бившият му тим има повече от реални шансове за титлата този сезон. Но това беше вярно и миналата година, но Себастиан Фетел и Скудерията не успяха да се възползват от тази възможност.

„Себастиан Фетел е повече от способен да спечели световната титла – обясни Браун. – В тима настъпи спокойствие, новата кола е бърза, Ferrari има всички шансове за титлата тази година.

„През 2018 имаше трудности заради смъртта на Серджо Маркионе. Възникнаха сериозни търкания между Маурицио Аривабене и Матиа Биното и атмосферата в отбора не беше най-добрата.

„Има и още нещо – ако искаш да победиш Люис Хамилтън и Mercedes, то трябва да си във върхова форма във всяка една област от представянето на един пилот и отбор във Формула 1. И според мен, този сезон Ferrari изглеждат още по-силни.”

Браун допълни, че въпреки съпротивата на големите отбори във Формула 1, през 2021 година в световния шампионат ще има нова схема за разпределение на парите от наградните фондове. Според него, без справедливо разпределение на парите, във Формула 1 никога няма да влезе нов отбор и дори в Ferrari са признали това. Той потвърди, че в Liberty Media са наясно със значението и приноса на Черните кончета за развитието на спорта и тимът ще бъде компенсиран справедливо, но не и за сметка на другите отбори.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ