www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Maserati: Alfieri ще се появи догодина в Женева!

08.03.2019 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 1459 прочитания
A+ | A-

Отлаганият на няколко пъти нов модел на Maserati – Alfieri, ще дебютира на салона в Женева догодина. Това обяви главният изпълнителен директор на италианската марка Харалд Вестер. Alfieri ще е моделът, който ще замени купето GranTurismo, чието производство трябва да бъде прекратено по-късно тази година и след това ще има сериозна реконструкция на завода в Модена.

След дебюта на Alfieri през 2020 година в Женева, серийното производство на новия модел трябва да започне през 2021 или 2022 година, с което е налице ново отлагане, тъй като производството трябваше да стартира през 2020.

„Всеки нов модел ще е част и от нашия план за електрификация – обясни Вестер пред списание Autocar. – През 2021 и 2022 ще представим основните ни нови модели, а до края 2022 цялата ни гама ще е подменена. И всеки модел ще има изцяло електрическа версия.”

Вестер уточни, че бъдещите модели включват и модернизирани версии на Ghibli, Quattroporte и Levante.

Alfieri се появи за първи път като концепт през 2014 година, но последваха редица закъснения и заради това Maserati все още предлага GranTurismo, който пък дебютира през 2008 година.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ