www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Женева 2019: И Aston Martin създаде електрически SUV

06.03.2019 | Авто новини: Автоновини » Изложения | Автор: Jordan Lukanov | 1656 прочитания
A+ | A-

Женева 2019: И Aston Martin създаде електрически SUV

Aston Martin показва на Автосалон Женева 2019 концептуалния електрически кросоувър Lagonda All-Terrain. Елмобилът е призван да даде представа за първия сериен модел на суббренда Lagonda от британския автомобилен производител.

Монтажът на колата ще започне през 2022 г. Сейнт-Атън, Уелс. Мощностите на този завод, за разлика от площадката в Хейдън, позволява на Aston Martin да произвежда по-големи автомобили. Ръководителят на английската марка смята, че разкошният кросоувър ще може да се конкурира с Rolls-Royce Cullinan и Bentley Bentayga.

Според топ мениджъра електрическият SUV е предназначен за технически специалисти, които "по-често може да бъдат видяни зад волана на Tesla". Дизайнът на автомобила е получил чертите на концептуалния седан Lagonda Vision.

Кросоувърът се комплектова с матов хромиран елемент отпред, обединяващ предните фарове, както и с камери, заменящи външните огледала. В салона на Lagonda All-Terrain има цифров приборен панел и голям сензорен дисплей за мултимедийната система.

Комплектът литиево-йонни батерии се намира под пода. Технически характеристики засега не се разкриват, но елмобилът ще получи два елмотора - по един за всяка ос, и преход без презареждане в рамките на 650 километра.


Женева 2019: И Aston Martin създаде електрически SUV

Тагове: Женева 2019Aston MartinелектрическиSUVелмобил

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ