www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Renault: Имаме с до 50 конски сили повече за сезон 2019

05.03.2019 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 1981 прочитания
A+ | A-

Доставчиците на мотори във Формула 1 рядко обявяват точни цифри, когато става въпрос за мощността на задвижващите системи, които се използват в световния шампионат. И най-често обясняват, че няма точна цифра, тъй като става въпрос за интересен компромис между мощност и надеждност.

От началото на новата турбо ера във Формула 1 най-сериозни успехи постигна задвижващата система на Mercedes, но в последните два сезона двигателят и хибридните системи на Ferrari не отстъпват като мощност на тези на шампионите.

Сега шефът на тима на Renault Сирил Абитбул е на мнение, че френската компания е успяла да съкрати изоставането си от Ferrari и Mercedes и задвижващата й система е станала по-мощна.

„Бяхме длъжни да заличим изоставането ни по отношение на мощността – обясни Абитбул. – Данните, които получихме от изпитанията на стенда преди началото на тестовете бяха окуражаващи, по време на тестовете не се потвърдиха на пистата, така че определено сме постигнали прогрес.

„Моторът ни е по-мощен и ще разчитаме на нещо повече в Мелбърн и може би в Бахрейн. Не искам да казвам точни цифри, но мисля, че сме добавили между 20 и 50 конски сили за началото на новия сезон.”

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ