www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Отвориха Троянския проход за превозни средства до 12 тона

01.03.2019 | Авто новини: Катастрофи » Пътна обстановка | Автор: Jordan Lukanov | 3757 прочитания
A+ | A-

Отвориха Троянския проход за превозни средства до 12 тона

Вчера беше възстановено движението през Троянския проход за превозните средства до 12 тона. Председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски провери работата на пътноподдържащите фирми, които през миналата седмица започнаха разчистването на пътя през най-високия проход в Стара планина.

Специализираните машини работят от двете страни на прохода и имаме уверението, че до края на вчерашния ден Троян - Кърнаре ще бъде отворен за автомобилите до 12 тона за пътуване при зимни условия, съобщи председателят на УС на АПИ Георги Терзийски. Той подчерта, че най-критичният участък е от края на горския пояс до билото на Беклемето от северната страна на прохода. Роторните машини работят, за да разширим габарита на пътя и да улесним пътуването на гражданите за предстоящите почивни дни и честванията за Националния празник - 3 март, подчерта Терзийски.

През зимните месеци трафикът през Троянския проход бе ограничен, за да се гарантира безопасността на шофьорите, поради силния вятър, снеговалежите и натрупаните преспи на места до 3-4 метра. Разчистването на пътното платно се извършва от специализирани машини - роторен снегорин, грейдери, багери и т.н. С пускането на трафика през Троянския проход ще се улесни пътуването на шофьорите от областите Ловеч и Пловдив, както и връзката между Северна и Южна България.


Отвориха Троянския проход за превозни средства до 12 тонаОтвориха Троянския проход за превозни средства до 12 тонаОтвориха Троянския проход за превозни средства до 12 тонаОтвориха Троянския проход за превозни средства до 12 тона

Тагове: Отвориха Троян Кърнаре Троянския проход 12 тона

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

" "
facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

" "
" "