www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Прост: Не съм уверен, че Ferrari ще има аванс в Австралия

28.02.2019 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 2321 прочитания
A+ | A-

Ferrari започна много убедително предсезонните тестове във Формула 1, но в последните два дни Скудерията имаше проблеми. Във вторник Шарл Льоклер загуби ценно време заради проблеми с охлаждащата система на новата кола SF90, а вчера Себастиан Фетел катастрофира на завой №3, като причината за излитането му от пистата е „повреда”, както потвърдиха от тима.

Прост, който има 4 световни титли във Формула 1 и е специален съветник в тима на Renault, призна, че е впечатлен от новата кола на Ferrari, но не е уверен, че италианците ще имат аванс пред съперниците си в началото на сезона.

„На тестовете Ferrari изглежда много по-добре спрямо колите на другите отбори, няма съмнение в това – обясни Професора. – Но дали ще е така и в Мелбърн? Сега, по-скоро бих отговорил положително, но не съм уверен, че ще стане точно така.

„Не забравяйте, че Mercedes започна втората тестова сесия със сериозни промени по колата и световните шампиони демонстрират впечатляващ прогрес. Способността на Mercedes да развива колата си в много кратки срокове е невероятна и е една от най-силните страни на отбора.”

Новият сезон във Формула 1 стартира на 17 март с Гран при на Австралия в Мелбърн.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ