www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Женева 2019: Ginetta представя суперавтомобил с V8

28.02.2019 | Авто новини: Автоновини » Изложения | Автор: Georgi Ivanov | 1757 прочитания
A+ | A-

Британската компания за спортни автомобили Ginetta ще представи нов модел на салона в Женева, като колата все още няма име, но се знае, че се задвижва от V8 двигател и ще има максимална скорост над 320 км/ч.

В основата на суперавтомобила лежи карбонов монокок, а панелите на купето са от композитни материали.

Двигателят е проект на Ginetta и има работен обем 6 литра, като ъгълът между цилиндровите редици е 90 градуса, максималната му мощност е 608 конски сили, а максималният въртящ момент – 705 Nm. От компанията уточняват, че става въпрос за „компактен и лек” мотор с алуминиев блок, разположен зад предния мост, но максимално изнесен назад.

Трансмисията, която също е проект на Ginetta, е 6-степенна секвенциална и предавките се сменят с перца от волана.

Деформируемите зони на автомобила отговарят на изискванията за клас GT3 на ФИА, а техническите решения, използвани при автомобила също подсказват сериозно състезателно бъдеще.

Новият модел на Ginetta е с двойни А-рамена на окачването, с регулируеми амортисьори, спирачните дискове са карбонови, а задното крило генерира допълнителен натиск от 376 килограма при скорост 160 км/ч. Само за сравнение, при същата скорост задното крило на McLaren P1 създава аеродинамичен натиск от около 200 кг.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ