www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

София Филм Фест: Премиера на голям екран за тв шедьовъра "Сам на скалата"

25.02.2019 | Авто новини: Лукс&Стил » Кино, театър, сцена | Автор: Jordan Lukanov | 1395 прочитания
A+ | A-

София Филм Фест: Премиера на голям екран за тв шедьовъра "Сам на скалата"

Филмът "Сам на скалата" е един изумителен, съкровен и решителен портрет на соло катерача Алекс Хонълд, който се готви да осъществи дългогодишната си мечта – да изкачи най-прочутата скала в света, Ел Капитан, в националния парк „Йосемити“, висока 975 метра... без въже. Наречен от New York Times „изключителен подарък за всеки, който смята, че границата на човешките постижения далеч не е достигната“, носителят на „Оскар“ и отличен с БАФТА филм „САМ НА СКАЛАТА“ ще бъде представен пред фестивалната публика на 23-тия София Филм Фест – уникален шанс да бъде видян този впечатляващ филм на голям екран, благодарение на NATIONAL GEOGRAPHIC.

Две са ексклузивните прожекции през месец март – на 12 март (вторник) от 18:00 часа в кино „Люмиер Лидл“ и на 25 март (понеделник) от 20:30 часа в Дома на киното. Вдъхновяващата история е напрегнат трилър за един атлет, който поставя на изпитание тялото и убежденията си в стремеж към триумф над невъзможното. Той разкрива каква е личната цена на успеха.

С изкусното си майсторство и шеметна операторска работа, режисьорът на документални филми и носител на множество награди Е. Чай Васарели и световноизвестният фотограф и планинар Джими Чин успяват да уловят по един изключително красив начин искрените човешки мигове, наред с екстремното катеренето на Хонълд. Резултатът е триумф на човешкия дух.

„САМ НА СКАЛАТА“ бе обявен за един от десетте най-добри филма за годината от Entertainment Weekly и бе отличен от критиците по цял свят като „един от най-впечатляващите документални филми за годината“, „изключителен“, „изумителен“ и „визуално смайващ“. Награден е с три отличия „Изборът на критиката“, три награди Cinema Eye, наградата на Асоциацията на американските киномонтажисти (ACE) за най-добър документален филм, номинации от Гилдията на американските продуценти (PGA) и Гилдията на американските режисьори (DGA), както и други признания от бранша. Специалните премиерни прожекции във фестивалната програма се осъществяват в партньорство с NATIONAL GEOGRAPHIC.

„Шедьовър, впечатляващ почти толкова, колкото самото изкачване!“ - The Seattle Times


София Филм Фест: Премиера на голям екран за тв шедьовъра "Сам на скалата"София Филм Фест: Премиера на голям екран за тв шедьовъра "Сам на скалата"София Филм Фест: Премиера на голям екран за тв шедьовъра "Сам на скалата"София Филм Фест: Премиера на голям екран за тв шедьовъра "Сам на скалата"

Тагове: София Филм Фест премиера голям екран шедьовър Сам на скалатаНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ