www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

FCA залага на Jeep и още повече SUV модели

27.02.2019 | Авто новини: Авто пазар » Световен опит | Автор: Georgi Ivanov | 2642 прочитания
A+ | A-

FIAT Chrysler Automobiles обяви официално, че ще инвестира 4,5 милиарда долара в пет завода, които ще произвеждат нови модели на Jeep, за да може марката да участва по-сериозно в пазарната битка на пълноразмерните SUV модели с три реда седалки, в която в момента в Щатите доминират General Motors и Ford.

Новите инвестиции ще създадат 6500 работни места в Мичиган, обяви FCA, като в същото време компанията потвърди, че закрива третата смяна в завода си в Рокфорд, Илинойс, което ще остави без работа 1371 работници, които досега произвеждаха Jeep Cherokee.

Главният изпълнителен директор на FCA Майк Манли обясни, че в момента 60% от продажбите на SUV модели в Щатите се падат на модели с три реда седалки, а Jeep не разполага с такива модели, а това е сегмент, към той лично той и Jeep имат интерес от много време.

Трите най-популярни модела в сегмента на пълноразмерните SUV автомобили са Chevrolet Suburban, GMC Yukon и Cadillac Escalade.

Три от заводите на FCA в Мичиган ще претърпят модернизация, за да могат да произвеждат хибридни версии на моделите на Jeep, както и електрически SUV возила. Според Манли, това може да се случи още през 2021 година, но производството на хибридите и електромобилите ще стартира, когато е сигурно, че има достатъчно търсене на пазара.

През третото тримесечие на тази година FCA ще стартира строителство на нов завод в Детройт, който ще струва 1,6 милиарда долара и до края на 2020 трябва да започне производството на нов голям SUV, а през първата половина на 2021 ще се появи и обновена версия на Grand Cherokee. В Уорън пък ще се произвеждат Wagoneer, Grand Wagoneer и нов по-голям луксозен SUV, като това трябва да стане през първата половина на 2021 година.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

" "
facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

" "
" "