www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

FCA залага на Jeep и още повече SUV модели

27.02.2019 | Авто новини: Авто пазар » Световен опит | Автор: Georgi Ivanov | 3113 прочитания
A+ | A-

FIAT Chrysler Automobiles обяви официално, че ще инвестира 4,5 милиарда долара в пет завода, които ще произвеждат нови модели на Jeep, за да може марката да участва по-сериозно в пазарната битка на пълноразмерните SUV модели с три реда седалки, в която в момента в Щатите доминират General Motors и Ford.

Новите инвестиции ще създадат 6500 работни места в Мичиган, обяви FCA, като в същото време компанията потвърди, че закрива третата смяна в завода си в Рокфорд, Илинойс, което ще остави без работа 1371 работници, които досега произвеждаха Jeep Cherokee.

Главният изпълнителен директор на FCA Майк Манли обясни, че в момента 60% от продажбите на SUV модели в Щатите се падат на модели с три реда седалки, а Jeep не разполага с такива модели, а това е сегмент, към той лично той и Jeep имат интерес от много време.

Трите най-популярни модела в сегмента на пълноразмерните SUV автомобили са Chevrolet Suburban, GMC Yukon и Cadillac Escalade.

Три от заводите на FCA в Мичиган ще претърпят модернизация, за да могат да произвеждат хибридни версии на моделите на Jeep, както и електрически SUV возила. Според Манли, това може да се случи още през 2021 година, но производството на хибридите и електромобилите ще стартира, когато е сигурно, че има достатъчно търсене на пазара.

През третото тримесечие на тази година FCA ще стартира строителство на нов завод в Детройт, който ще струва 1,6 милиарда долара и до края на 2020 трябва да започне производството на нов голям SUV, а през първата половина на 2021 ще се появи и обновена версия на Grand Cherokee. В Уорън пък ще се произвеждат Wagoneer, Grand Wagoneer и нов по-голям луксозен SUV, като това трябва да стане през първата половина на 2021 година.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ