www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

VW готви I.D R за рекорд на "Нюрбургринг"

27.02.2019 | Авто новини: Авто Спорт » Писта | Автор: Georgi Ivanov | 1883 прочитания
A+ | A-

Volkswagen се готви да постави нов рекорд за електромобил на Северната дъга на „Нюрбургринг”, като пилот ще е Ромен Дюма, който ще кара прототипа I.D. R, който се представи блестящо в планинското състезание „Пайкс Пийк”, където взе победата с нов рекорд.

Дюма и екипът на VW вече започнаха подготовка за атаката в планината Айфел, като първите тестове бяха на „Сиркуито де Алмерия” в Испания, като акцентът е бил върху намирането на баланса при работата на спирачките и възвръщането на енергия в батерията при този процес.

„На трасе, което прилича на Северната дъга, мога много по-бързо да достигам максимална скорост, в сравнение с изкачването към Пайкс Пийк – обясни Дюма. – Мога да спирам по-агресивно, както и да ускорявам по-агресивно. Тези процеси обаче изискват адаптация на електрониката и програмите, които управляват работата на задвижващата система.”

Изкачването към Пайкс Пийк, където стартът е на 2862 метра надморска височина, а финалът – на 4302 метра, се оказа трудна задача за електрическия прототип I.D. R.

На Северната дъга най-ниската точка е на 320 метра надморска височина, най-високата – на 617 метра, а това налага и промени в аеродинамиката на прототипа.

Сега най-доброто време на Северната дъга за електромобили принадлежи на Питър Дъмбрек, като британецът постигна през 2017 година 6.45,9 минути за обиколка. Средната скорост на Дъмбрек зад волана на Nio EP9 беше почти 185 км/ч.

VW I.D. R се задвижва от два електромотора с обща мощност 680 конски сили и имат максимален въртящ момент 650 Nm. Теглото на електромобила, който е близък до Porsche 919 като техника, е 1100 кг.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ