www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Рали "Дакар" отива в Саудитска Арабия?

26.02.2019 | Авто новини: Авто Спорт » Офроуд | Автор: Georgi Ivanov | 2204 прочитания
A+ | A-

Според последните слухове около организацията на рали „Дакар”, още догодина следващото издание на маратонското състезание може да се проведе в пустините на Саудитска Арабия. Тази година маршрутът на надпреварата беше крайно ограничен и надпреварата се проведе само на територията на Перу.

Държавите от Арабския полуостров са домакини на някои от най-големите спортни събития в света, а Саудитска Арабия навлезе малко късно в тази надпревара. Но пък прие първия кръг от петия сезон на световния шампионат за електрически болиди Формула Е.

След края на тазгодишното издание на „Дакар” се появи информация, че състезанието може да се върне в Африка, като най-активни в това отношение са страните от южната част на континента. Но ще е интересно, ако се потвърди, че от Саудитска Арабия предлагат доста по-изгодна във финансово отношение оферта на ASO.

Слуховете за Саудитска Арабия бяха подхранени от местния рали пилот Мохамед Алтважири, който обяви в Twitter, че от 2020 година страната му ще приеме пет поредни издания на рали „Дакар”.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ