www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Британците от Lister възраждат Knobbly

25.02.2019 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Jordan Lukanov | 2184 прочитания
A+ | A-

Британците от Lister възраждат Knobbly

Британската фирма Lister Motor Co., специализирана в производството на ретро спортни автомобили и топколи върху базата на Jaguar, възнамерява да направи съвременна версия на култовия спийдстър Knobbly от 50-е години на миналия век. За това съобщи шефът и съсобственик на компанията Лоурънс Уитакър в своя туитър профил.

Там той публикува изображение на двувратката и каза, че сега компанията активно работи върху концепта. Никаква допълнителна информация за спортния автомобил не се съобщава.

Съдейки по картинката, новият Knobbly ще съхрани контура на изходния код, но ще бъде изпълнен по съвсем различен начин с голям брой остри ръбове. Racing Lister Knobbly е произвеждан през 50-е години на миналия век. През 2017 г. компанията заяви, че ще възобнови производството на спортни автомобили и ще монтира 10 копия с хомологация за обикновени пътища.


Британците от Lister възраждат KnobblyБританците от Lister възраждат Knobbly

През миналата година Листър показа "най-бързия кросоувър в света" - Lister LFP, базиран на Jaguar F-Pace SVR. Той е оборудван с модернизиран пет-литровa компресорна "осмица" за около 680 конски сили.

Максималната скорост на Lister LFP е 322 километра в час. Ускорението от нула до 60 мили в час (97 километра в час) отнема 3,5 секунди.


Тагове: Британци Lister възраждат Knobbly ретро

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ