www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

София Филм Фест: БГ дебют за "Калин и отбора на затвора"

23.02.2019 | Авто новини: Лукс&Стил » Кино, театър, сцена | Автор: Jordan Lukanov | 2871 прочитания
A+ | A-

София Филм Фест: БГ дебют за "Калин и отбора на затвора"

Документалната лента „Калин и отбора на затвора“ ще има своята българска премиера в рамките на XXIII София Филм Фест 2019. В програмата на фестивала през март за първи път пред българска публика ще бъде представен филма, чиято световна премиера беше на филмовия фест в Сараево през 2018 година.

Заснемането на „Калин и отбора на затвора“ продължава две години, а основната локация е затвора Казичене. Документалната творба разказва за усилията на един мъж да преобърне ценностната система на хора, които се смятат за утайката на обществото. Според главния герой Калин (психологът Калин Гайтанджиев) си заслужава да прескочиш границите на системата, за да откриеш скритите таланти зад решетките.

Неговата цел е: „Поне един от сто да излезе от калта“. През август миналата година „Калин и отбора на затвора“ беше единственият селектиран български филм от 300 европейски заглавия на Сараево филм фест, където привлече вниманието на европейската филмова преса.

Продуцент на „Калин и отбора на затвора“ е популярната телевизионна водеща и журналист Галя Щърбева, оператор и режисьор е Петко Гюлчев, а сценарист е Тонислав Христов – един от най-добрите съвременни документалисти с признание на международните кинофестивали. Копродуцент на филма е компанията Soul Food и Андреа Станоева. Екипът, работил по филма, стои и зад редица документални филми и телевизионни продукции, печелили награди на български и европейски фестивали.

Премиерната прожекция на „Калин и отбора на затвора“ във фестивалната програма е на 11 март (понеделник) в кино „Люмиер Лидл“ от 21.00 часа. След премиерата от 22.30 ч. във Фестивалния център „В парка“ ще се състои концерт на главния герой на филма Калин Гайтанджиев и неговите две рок-групи „Отряд 13“ „Софийски джедаи * sofia jedy“.


София Филм Фест: БГ дебют за "Калин и отбора на затвора"София Филм Фест: БГ дебют за "Калин и отбора на затвора"София Филм Фест: БГ дебют за "Калин и отбора на затвора"София Филм Фест: БГ дебют за "Калин и отбора на затвора"

Тагове: София Филм Фест БГ дебют Калин и отбора на затвора кино

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ