www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Ще стигне ли Renault Arkana до България?

24.02.2019 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 4505 прочитания
A+ | A-

Кросоувърът с форми на купе Renault Arkana е създаден за развиващите се пазари и Русия, а последно компанията осигури присъствието на модела на пазара в Бразилия. Arkana е изграден върху модернизирана версия на платформата B0, а дизайнът му е дело на френския дизайнерски център на Renault.

Акцентът в задвижването на модела пък е новият 1,33-литров бензинов турбо мотор, разработен съвместно с Mercedes, който вече е част от моторната гама на новия Kadjar.

Плановете на Renault са да предлага Arkana с механична кутия или с EDC трансмисия, както и с предно или 4х4 задвижване.

Renault показа предсерийния прототип на Arkana на салона в Москва миналата година, като за местния пазар производството, което трябва да започне през първата половина на 2019 година, ще е завода на компанията в руската столица.

Производството на Arkana в Бразилия обаче ще започне по-късно – през 2021 година.

Автомобилите, които се произвеждат и се предлагат на руския пазар много често не отговарят на изискванията на ЕС, което означава, че е необходима доработка, за могат тези коли да се продават на Стария континент, включително и в България. Най-често пречките са свързани с неизпълнението на различни екологични норми, както и оборудването за безопасност. Отделно от това производството в Русия в огромната част от случаите не е на нивото, необходимо за придирчивите европейски пазари.

По отношение на двигателя – поне що се отнася до новия бензинов турбо агрегат, това не е проблем, но това едва ли ще е достатъчно.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ