www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Метаморфози, еротика и транс от остров Ява в "Медиум"

15.02.2019 | Авто новини: Лукс&Стил » Кино, театър, сцена | Автор: Jordan Lukanov | 905 прочитания
A+ | A-

Метаморфози, еротика и транс от остров Ява в "Медиум"

На 22 септември 2019 г. в рамките на международния фестивал ONE DANCE WEEK в Пловдив пред българска публика ще бъде показан „Медиум“ - модерен прочит на индонезийския културен феномен ленгер (древен еротичен танц от остров Ява) и солов спектакъл на хореографа Рианто. Индонезийският артист се преобразява едновременно в принцеса, войн и птица.

Тялото му е прожекционен екран на състояния, идентичности и метаморфози. Влиза в женските и мъжките роли подобно на традиционните изпълнители на ленгер, които по правило са мъже.

Но Рианто развива ритуалния танц за плодородие и сила с нова експресивност на движенията, подсилена от въздействащите вокали и музиката на екзотичните инструменти на живо. Образите му събират разделенията на мъжко и женско, обичай и религия, самокронтрол над възприятията и транс.

„Медиум“ е първият самостоятелен спектакъл на хореографа, изгряваща звезда в съвременните изпълнителски изкуства. Рианто е роден през 1981 г. в провинция Банюмас, северозападната част на остров Ява, Индонезия. Изучава традиционните явански танци от дете и специализира ленгер.

През 2003 г. основава в Токио компания за класически явански танц. Работи с големи имена като британския хореограф Акрам Кам и Чой Ка Фаи от Сингапур.
 
Спектакълът гостува в България с подкрепата на посолството на Индонезия в България и Агенцията за креативна икономика (Bekraf) на Индонезия. Спектакълът е част от разширената програма на 12-ото издание на фестивала за съвременен танц ONE DANCE WEEK през септември и октомври и от календара на събитията на Пловдив - Европейска столица на културата 2019.

Билетите за „Медиум“ се продават онлайн в системата на EpayGo.bg и на касите на EasyPay. До 15 март промоционална им цена е 15 лв. Спектакълът е от 19,00 ч. в Дома на културата „Борис Христов“ в Пловдив.


Тагове: Метаморфози еротика транс остров Ява Медиум танц Пловдив

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ