www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

DRiV Incorporated се отделя от Tenneco по-късно тази година

18.02.2019 | Авто новини: Авто Продукти » Консумативи | Автор: Jordan Lukanov | 2246 прочитания
A+ | A-

DRiV Incorporated се отделя от Tenneco по-късно тази година

Компанията Tenneco е една от водещите в света компании в областта на проектирането, производството и търговията с продукти и технологични решения за подобряване на ходовата част и пречистване на въздуха за разнообразни пазари, в т.ч. пазарите за леки автомобили, товарни автомобили, автотракторна техника и автомобилни резервни части, с приходи от 9,3 млрд. долара за 2017 г. и приблизително 32 000 служители в цял свят. На 1 октомври 2018 г. Tenneco завърши придобиването на Federal-Mogul – водещ световен доставчик за производителите на оригинално оборудване и резервни част с близо 55 000 служители в цял свят и приходи от 7,8 млрд. долара за 2017 г. Освен това компанията очаква да раздели бизнеса си през втората половина на 2019 г. и да образува две нови, независими компании – компания в областта на резервните части и елементите за ходова част и нова компания в областта на технологиите за задвижващи системи.

DRiV Incorporated е името на бъдещата публично търгувана компания за автомобилни резервни части и елементи за ходова част, която ще стартира през втората половина на тази година след разделянето на Tenneco Inc. (наименование в Нюйоркската фондова борса (NYSE): TEN) на две независими компании, обяви Tenneco днес. След отделянето DRiV ще се превърне в един от най-големите световни доставчици на автомобилни резервни части от различни продуктови линии и брандове и един от най-големите световни доставчици на оригинално оборудване (OE), елементи за ходова част и спирачни системи за клиентите на автомобилни резервни части, леки автомобили и товарни и пътнически превозни средства. Седалището на DRiV ще се намира в околностите на Чикаго.


DRiV Incorporated се отделя от Tenneco по-късно тази година

„Днес е забележителен ден, след като вече можем да обявим името и идентичността на бъдещата компания“, каза Брайън Кеслер, един от изпълнителните директори на Tenneco и бъдещ председател на управителния съвет и изпълнителен директор на DRiV. „DRiV ще бъде единствен по рода си нов бизнес, стартиращо предприятие с капитал над 6 млрд. долара, създадено от комбинацията от предимства на Tenneco, Federal-Mogul и Öhlins – компании с тясна специализация в областта на иновациите, ефективността, развитието на брандове и обслужването на клиенти. Нашият световен мащаб, базата ни от уважавани и доказани брандове на автомобилни резервни части и дългосрочните ни партньорства с водещите световни производители на оригинално оборудване ни осигуряват съществено конкурентно предимство. В дизайна на логото името DRiV включва специален символ за буквата „i“, който носи няколко значения. Той може да се разчете като буквата „i“, която се свързва с интегритет, иновации и интуиция. Може да се разчете и като числото „1“, което означава „нашият единен екип“.


DRiV Incorporated се отделя от Tenneco по-късно тази година

„Името и логото на DRiV се отличава и изпъква сред конкурентите както в областта на оригиналното оборудване, така и в областта на резервните части“, казва Скот Уситало, директор „Маркетинг“ на компанията. „То олицетворява идеята, че зад всяко нещо в ход се крие движеща сила. Нашата мисия е да бъдем движещата сила, която придвижва хората напред, като им предлага по-приятно возене чрез разнообразни брандове, продукти и технологии. DRiV е активно име, което вдъхва енергия и желание за движение и сигнализира това, което възнамеряваме да осигурим на клиентите си – изключителни нови технологии за по-добро шофиране.“

След отделянето DRiV ще бъде една от най-големите компании в света за резервни части от различни продуктови линии и брандове и една от най-големите компании в света, предлагаща оригинално оборудване за ходова част и спирачна система. Основните продуктови брандове на DRiV ще включват Monroe, Öhlins Walker, Clevite Elastomers, MOOG, Fel-Pro, Wagner, Ferodo, Champion и други. Прогнозните приходи на DRiV за 2017 г. ще бъдат в размер на 6,4 млрд. долара, като 56% от тези приходи ще бъдат от клиенти на резервни части, а 44% – от клиенти на оригинално оборудване.


Тагове: DRiV Incorporated Tenneco борса части Federal-Mogul

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ