www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

VW планира още една хотхеч версия на Golf

18.02.2019 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 2191 прочитания
A+ | A-

Volkswagen планира още една хотхеч версия на 8-ото поколение на Golf, която ще се нарича GTI Cup и на практика ще е по-масовата версия на лимитирания GTI TCR, който получи името на състезателните пистови автомобили по правилата на TCR. Информацията е на британското списание Car, което прогнозира, че GTI Cup ще е позициониран между GTI и R и най-вероятно ще получи същата мощност като GTI TCR – 286 конски сили, но ще е „най-спортната версия на Golf на пазара”.

Естествено, става въпрос за добавянето на аеродинамичен пакет, снижаване и втвърдяване на окачването, но с възможност за регулиране, по-големи джанти, по-широки гуми, по-големи спирачки и блокиращ диференциал. И също като при ограничен брой коли от 7-ото поколение на Golf, и тук клиентите ще могат да платят допълнително, за да се отърват от електронния чип, който ограничава максималната скорост. Предполага се, че при GTI Cup максималната скорост ще е 267 км/ч.

Най-вероятно GTI Cup ще замени версията Performance Package, която е с мощност 245 конски сили в Европа и 220 в Щатите, където за последно се продава пред 2017 година.

Под новия GTI Cup ще остане Golf GTI с 232 конски сили, а на върха ще е Golf R с 328 конски сили. При седмото поколение на модела мощността на GTI е 228, а на R – 288.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ