www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Застрашена ли е доминацията на Tesla?

12.02.2019 | Авто новини: Автоновини » Елмобили и хибриди | Автор: Georgi Ivanov | 2687 прочитания
A+ | A-

Доминацията на Tesla на пазара на електромобили в Щатите е „непостоянна” и компанията на Илън Мъск скоро може да бъде притеснена от стартъпа Rivian, който залага на електрическите пикапи. Прогнозата е на анализатора на Morgan Stanley Адам Джонас.

Джонас и неговите анализи относно развитието на електрическите автомобили и пазара им, са много популярни на „Уолстрийт”, а той неслучайно акцентира на Rivian, тъй като за него това е „следващият сериозен конкурент, който започна от нулата, разполага с талантлив екип и средства и е фокусиран върху бързо растящия пазарен сегмент на пикапите и SUV моделите.” Според Джонас, сега Tesla държи около 80% от пазара на електромобили в Щатите и прибира около 90% от приходите, които генерира този пазар.

През ноември Rivian представи прототипа на електрическия пикап R1T, като премиерата на изложението в Лос Анжелис се превърна в голяма новина. От компанията обещават над 600 км пробег с едно зареждане, както и четири електромотора на всяко едно колело – за да има пикапът задвижване 4х4.

Tesla може да представи електрически пикап това лято, обяви Мъск по време на дискусия за представянето на компанията през четвъртото тримесечие на миналата година. А през декември Мъск обяви в Twitter, че много иска в гамата на Tesla да се появи пикап, който да е с „лудешки въртящ момент” и естествено – с 4х4 система.

Rivian обаче готви и друг модел – електрически SUV с 7 места – R1S, който също ще има пробег от над 600 км с едно зареждане.

Според Джонас, подходът на Rivian при създаването на електромобили – старт от нулата и създаване на нов модел, а не адаптиране на вече съществуващ с конвенционално задвижване, е причината в Morgan Stanley да смятат, че компанията е с най-голям шанс да е сериозен съперник на Tesla.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ