www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Venturi Antarctica - електрически всъдеход за екстремни условия (видео)

12.02.2019 | Авто новини: Авто Спорт » Офроуд | Автор: Jordan Lukanov | 2461 прочитания
A+ | A-

Venturi Antarctica - електрически всъдеход за екстремни условия (видео)

Автомобилната компания Вентури представи свой електрически всъдеход, проектиран за работа в най-екстремните условия на Земята. Venturi Antarctica EV е специално разработен за полярни експедиции и работи при температури до -50°C.

Venturi Automobiles е френска компания, базирана в Монако. Специализирана е в производство на електрически транспортни средства, в това число болиди за Формула Е. През 2013 г., по молба на принца на Монако Албер II, Вентури започна разработката на електрически полярен снегоход за суровите климатични условия в Антарктика.

Изпитанията на електрическия всъдеход през последните години се проведоха в най-хладните региони на Европа. Окончателната спецификация включва в себе си акумулаторни елементи, които първоначално се разработват за състезателните болиди.

Гъсеничните колела с тегло 2 тона се привеждат в движение чрез два елмотора с мощност по 80 конски сили. Скоростта на движение е 20 км/ч, а без презареждане електрическият офроудър може да премине 45 километра.

На 6 и 7 март Venturi Antarctica ще се отправи на експедиция в Канада. Зад волана на всъдехода ще бъде самият Албер II.Venturi Antarctica - електрически всъдеход за екстремни условия (видео)Venturi Antarctica - електрически всъдеход за екстремни условия (видео)Venturi Antarctica - електрически всъдеход за екстремни условия (видео)Venturi Antarctica - електрически всъдеход за екстремни условия (видео)

Тагове: Venturi Antarctica електрически всъдеход екстремни условия елмобил

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ