www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

McLaren върна тютюнев гигант във Формула 1

11.02.2019 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 3484 прочитания
A+ | A-

McLaren успя да върне във Формула 1 тютюневия гигант British American Tobacco (BAT), който в края на миналия век и началото на този притежаваше собствен тим в световния шампионат – British American Racing (BAR).

BAT купи Tyrrell през 1997 година, от 1999 тимът се състезава като BAR като голямата му звезда беше бившият световен шампион Жак Вилньов. Отборът не успя да спечели нито едно състезание, а през 2006 стана заводски тим на Honda, след като в сила влязоха по-сериозни ограничения на тютюневите спонсори във Формула 1. А преди началото на сезон 2007 BAR изцяло се изтегли от спорта.

От McLaren обявиха, че тимът има „глобално партньорство” с BAT, а новината дойде броени дни преди представянето на новия автомобил на тима.

Изявлението на тима сочи, че партньорството между двете страни ще е фокусирано „единствено върху продуктите на BAT с потенциално по-нисък риск и ще стъпва на технологии и иновации”.

Новината идва в момент, в който основният спонсор на Ferrari Philip Morris е разследван в Австралия, където държавата и отделните щати провеждат последователна и строга политика срещу пушенето.

От BAT уточниха, че компанията ще има присъствие на „болида и не само на него” в хода на сезона, но „в нито един момент няма да има нарушение на ограниченията и забраните, които са в сила”.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ