www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Принц Филип се отказа от шофьорската си книжка

11.02.2019 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 3154 прочитания
A+ | A-

97-годишният съпруг на кралица Елизабет принц Филип доброволно е върнал шофьорската си книжка, като повод за това е катастрофа, която той предизвика миналия месец. През уикенда информацията беше потвърдена и от Бъкингамския дворец.

На 17 януари принц Филип удари със своя Land Rover друг автомобил, близо до кралската резиденция Сандрингам в източна Англия. Другият водач, участвал в произшествието – 28-годишна жена, е с наранявания на едното коляно, 45-годишната й спътничка – със счупена китка. В колата е имало и 9-месечно бебе.

Според очевидци, принц Филип е навлязъл на главния път, без да даде предимство на другата кола и след удара джипът му се преобърна. Той обяснил, че видимостта е била влошена от ниското слънце. Два дни след катастрофата полицията го хвана, че кара без колан и той получи официално предупреждение.

От полицията в Норфолк потвърдиха, че принц Филип доброволно е върнал шофьорската си книжка и добавиха, че делото за катастрофата на 17 януари е предадено на прокуратурата.

Филип се оттегли от обществения живот през 2017 година, но понякога придружава 92-годишната си съпруга кралица Елизабет.

Във Великобритания няма горна граница на възрастта за шофиране, но шофьорите над 70 години трябва да подновяват книжките си на всеки 3 години.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ