www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

След 35 г. намериха рядка Alfa Romeo в мазе?!

08.02.2019 | Авто новини: Лукс&Стил » Ретро, музеи, история | Автор: Jordan Lukanov | 4129 прочитания
A+ | A-

След 35 г. намериха рядка Alfa Romeo в мазе?!

Alfa Romeo Giulietta SZ е била произведена в тираж от само 271 единици и се смята за един от редките модели на Алфа Ромео. И затова неочакваната поява на оригинала от 1962 год. в едно мазе в Торино доведе до разместване в пазара на ретро автомобили.

Украсената в цвят Blu Chiaro Metallizato Giulietta SZ принадлежи на механик, който я държи 35 г. в мазето на своя дом, защото асансьорът е повреден, съобщи във фейсбук групата "Alfa Romeo Giulia & 105-series". Автомобилът е открит случайно през ноември миналата година. Тъй като собственикът няма наследник и не е оставил завещание, на 31 януари алфата е изкарана на открит търг и веднага продадена за €567 000.

Guilietta SZ (Sprint Zagato) е спортна версия на модела с ръчно изработен алуминиев корпус върху късото шаси от Giulietta Spider. Резултатът е купе с тегло само 785 кг в съчетание с мощност до 100 к.с. и 1,3-литров двигател, който позволява на колата да развива скорост над 200 км/ч - това е повече дори от много по-мощни машини от състезания като "24 ч. на Льо Ман", Targa Florio и Nürburgring.


След 35 г. намериха рядка Alfa Romeo в мазе?!След 35 г. намериха рядка Alfa Romeo в мазе?!След 35 г. намериха рядка Alfa Romeo в мазе?!След 35 г. намериха рядка Alfa Romeo в мазе?!

Тагове: Алфа Ромео търг аукцион Alfa Romeo GiuliettaНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ