www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Първата Tesla Model 3 вече е в Европа

08.02.2019 | Авто новини: Авто пазар » Световен опит | Автор: Georgi Ivanov | 3946 прочитания
A+ | A-

Доставките на Tesla Model 3 в Европа вече са факт, като американската компания беше обявила, че ще продава достъпния си модел и на Стария континент, а първите клиенти получиха колите си една седмица по-рано.

Щастливец №1 се оказа Фред Кристенхуц, който се похвали в социалните мрежи с получаването на поръчания от него Model 3 и специално благодари на Илън Мъск и търговския екип на Tesla, който му достави колата по-рано от предвиденото – една седмица по-рано.

Model 3 трябва да отбележи прехода на Tesla от бутиков към производител, който доставя повече коли и целта на Мъск е производството през 2019 да достигне половин милион електромобили.

Model 3 получи хомологация за Европа в Холандия, а в Амстердам е европейската централа на Tesla. Американската компания има промишлена база в Холандия, където от 2015 година извършва финалните операции по сглобяването и тестовете на Model S и Model X, предназначени за европейските пазари, където те се предлагат – основно Холандия, Белгия, Франция и Германия.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ