www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Продава се шампионски болид на Найджъл Менсъл

07.02.2019 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 5905 прочитания
A+ | A-

Едно от шампионските шасита на Найджъл Менсъл от сезон 1992, когато той и Williams доминираха във Формула 1, излиза на търг през лятото. Британския лъв се състезава с FW14B през 92-а по пътя към единствената си световна титла във Формула 1.

Става въпрос за шаси с номер 08, с което Менсъл е участвал в 7 състезания от общо 16 през годината и има 5 победи с него. В още 6 състезания от сезон 1992 зад волана на №08 е бил другият пилот на Williams Рикардо Патрезе.

FW14B има активно окачване и е смятан за един от най-успешните болиди в историята на Формула 1, като негов главен дизайнер е Ейдриън Нюи, който постига първите си големи успехи в световния шампионат точно в тима на сър Франк.

Аукционът се организира от Bonhams и ще се проведе в рамките на Фестивала на скоростта в Гуудууд. Болидът е в прекрасно състояние, като първо е била част от музейната експозиция на Williams, а след това е била продадена на частен колекционер.

Автомобилът съвсем наскоро е участвал в тестове, където е била проверена работата на атмосферния V10 мотор на Renault и на активното окачване.

От Bonhams не се ангажираха с прогноза за цената на Williams-а от 1992 година.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ