www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Mercedes ще произвежда EQC в Китай

04.02.2019 | Авто новини: Авто пазар » Световен опит | Автор: Georgi Ivanov | 3820 прочитания
A+ | A-

За 2018 година Mercedes отчете 674 125 автомобили, продадени в Китай (включително и Smart), като ръстът на годишна база е 10,3 процента. А германският премиум бранд планира да засили присъствието си на най-големия автомобилен пазар в света с 15 нови модели, като тук попадат новата E-класа, фейслифтът на GLC L, новият GLE и чаканият с огромен интерес EQC.

В края на януари шефовете на китайското подразделение на Mercedes представиха плановете си за 2019 пред местните медии и потвърдиха слуховете, че EQC ще се произвежда там.

Най-вероятно производството ще бъде поето от Beijing Benz, като това трябва да стане в началото на годината, а продажбите ще стартират след юни. EQC ще се предлага с възможност за бързо зареждане – от 10 на 80% от батерията за 40 минути, което се очаква да убеди бъдещите му клиенти, че няма да загубят много време по магистралите, ако заложат на електрическото придвижване.

Китай вече е най-големият пазар на конвенционалния и електрически автомобили и въпреки мерките, които се очаква да вземе властта на охлаждане на ентусиазма на хиляди компании да произвеждат електромобили, ще е нужно известно време това да се случи.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ