www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

"В дома на Вера Недкова": До 5 май изложба на Анна Бояджиева

29.01.2019 | Авто новини: Лукс&Стил » Литература, арт | Автор: Jordan Lukanov | 3592 прочитания
A+ | A-

"В дома на Вера Недкова": До 5 май изложба на Анна Бояджиева

От 31 януари до 5 май София ще бъде домакин на експозиция от Анна Бояджиева. Мястото обаче е необичайно - едновременно познато и непознато. „В дома на Вера Недкова“ е нова програма на Националната художествена галерия за поредица от изложби, дискусии и срещи в пространството на "Къща–музей „Вера Недкова“ (ул. "11 август" 2, II етаж).

Апартаментът, който художничката обитава през годините, ни въвежда в нейния личен творчески свят, изпълнен с много уют и интимност. Той е бил припознаван от самата нея като пространство за споделяне. Тази идея стои в основата на програмата за продължение на волята на Вера Недкова, нейният дом да стане център за интелектуални и артистични събития.

Проектът стартира с участието на Анна Бояджиева. Професор в НХА, тя работи в областта на съвременния текстил, пространствените обекти и инсталацията, като използва различни материали, техники и технологии.

На пръв поглед несъвместими в творческите си търсения и похвати, Анна Бояджиева и Вера Недкова си кореспондират по един иновативен начин, като изображенията преминават от едно пространство в друго посредством обекти и триизмерни образи. Идеята е да се потърси различна гледна точка на възприемане, както и визуална комуникация между творчеството на двете авторки. Работите им намират общ диалог, съсредоточен върху фигурата и женската чувствителност.

„Дръзкият колорит и пастьозност в маслените картини на Вера Недкова са в контраст с моите бели пластични форми, изградени от различни материали - текстил, синтетика, хартия, метални нишки и други. Дълбоко свързани и крайно различни – такова е моето усещане за този визуален експеримент и съвместяване на творчество и лични съдби“, споделя Анна Бояджиева.


"В дома на Вера Недкова": До 5 май изложба на Анна Бояджиева"В дома на Вера Недкова": До 5 май изложба на Анна Бояджиева"В дома на Вера Недкова": До 5 май изложба на Анна Бояджиева

Тагове: Вера Недкова изложба Анна Бояджиева експозиция НХГ

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ