www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Фейслифт за V-класата на Mercedes

01.02.2019 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 5381 прочитания
A+ | A-

Дебютиралият през 2014 Mercedes- V-Class получава фейслифт, промени в интериора и нов 2,1-литров дизелов мотор с мощност 239 конски сили в топ версията си, както и нов 9-степенен автоматик.

V-класата е базирана на вана Vito и ще продължи да се предлага в три различни варианта по отношение на дължината – Standard, Long и Extra Long.

V300d получава 239 конски сили, а версията V250d е с мощност 190 конски сили, като разходът на гориво е между 5,9 и 6,3 литра на 100 км при смесен режим на експлоатация. Според данните на Mercedes версията V250d има с 13% по-нисък разход спрямо своя предшественик. По-късно ще се появи и вариант V220d, който ще замени настоящата базова версия на V-класата.

Всички версии на обновената V-класа се предлагат серийно със задно предаване, а като опция може да се поръчва и постоянно задвижване 4х4. За първи път при този модел се предлага автоматична спирачка за критични ситуации, а водачът може да разчита на системи, които следят сляпото петно при обзора му, както и дали бусът се движи само в своята лента на пътя.

Промените в интериора включват ново арматурно табло, като 10,25-инчовият тъчскрийн е вече сериен, а отворите на въздуховодите са вдъхновени от дизайна на тези при новата А-класа. Налице е и кожена тапицерия, заета от E-класата и G-класата, а дизайнерите са запазили панорамния покрив, както и централната конзола с държачи за чаши, които позволяват поддържане на определена температура.

При поръчването на V-класата клиентите могат да избират от най-семплия вариант с до 7 места до конфигурация с 4 индивидуални кресла на два реда, като задните две места са със седалки, идващи директно от S-класата и оборудвани с масаж на гърба и контрол върху климатика.

Поръчки за новата V-класа, чието производство ще е заедно с това на Vito във Витория, Испания, се приемат от този месец.

От 2014 година насам продажбите на V-Class са 209 000, като през 2018 са продадени 64 000 бройки.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ