www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Изненада! В България ставали малко катастрофи...

31.01.2019 | Авто новини: Катастрофи » Безопасност | Автор: Jordan Lukanov | 5311 прочитания
A+ | A-

Изненада! В България ставали малко катастрофи...

Компания Canvas Holidays, занимаваща се с организацията на лятната почивка, направи изследване с цел да се определят най-опасните и най-безопасните за шофиране държави в Европейския съюз. С голямо любопитство открихме, че България е в Топ 7 на положителния край на класацията.

Страната с най-много ПТП-а на глава от населението се оказва Австрия. Дали това е свързано с големия брой гастарбайтери? Изследователите не дават отговор на този въпрос.

Рейтингът е съставен върху броя катастрофи, които се случват на 10 хиляди човека от местното население. Лидер в списъка е Дания, където на десет хиляди жители през 2018 г. са станали само 5 ПТП-а.

Втори в класацията е Кипър с показател 7.5, а на трето - Финландия с резултат 8.5 инцидента. Следват Франция (8.6), Полша (8.9), Словакия (10.3), а на седмата позиция са България (10.5) и Гърция (10.5).

По принцип се твърди, че в държавите от нашия регион шофьорите са едни от най-недисцплинираните и това място малко учудва скептиците. За съжаление в изследването не влиза броя на жертвите в катастрофите, където според други анкети сме в "лидерска" позиция.

Списъкът с най-опасните страни, както отбелязахме вече, се води от Австрия, където на 10 хиляди жители през миналата година са регистрирани 43.6 катастрофи. В Топ 5 на "отрицателните" примери влизат още Германия (37.2), Белгия (35.1), Словения и Португалия - по 31.4 ПТП-а.


Изненада! В България ставали малко катастрофи...

Тагове: Изненада България ПТП катастрофа рейтинг

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

" "