www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Карлос Гон обяви война на шефовете на Nissan

30.01.2019 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 4156 прочитания
A+ | A-

Бившият шеф на Renault-Nissan Карлос Гон, който е в ареста в Токио от 19 ноември обяви война на шефовете на Nissan, като заяви, че те са използвали „заговори и измяна”, за да се противопоставят на плановете за продължаване на сближаването с Renault, както и че стоят зад обвиненията срещу него, които той отново определи като „неоснователни”.

Гон говори пред влиятелния японски вестник Nikkei, първо интервю след ареста му, и разказа как според него се е стигнало до това той да се озове в ареста, а прокуратурата да му повдигне три обвинения за финансови машинации и укриване на доходи.

Гон обясни, че е дискутирал с главния изпълнителен директор на Nissan Хирото Сайкава плановете за интегриране на Renault и Nissan, като това е станало през септември. Но след това шефовете на Nissan заложили на „заговорите и измяната”, за да провалят тези планове, обясни Гон.

Гон, който беше в основата на спасяването на Nissan преди две десетилетия, винаги е държал на по-тесни връзки между Renault и Nissan, включително и вероятно пълно сливане, въпреки силното противопоставяне от японска страна на последната идея.

Арестът на Гон хвърли сериозно съмнение върху продължаването на сближаването между Renault и Nissan, както и с Mitsubishi – третият член на алианса.

След ареста на Гон Сайкава на няколко пъти заяви, че сега не е времето за преразглеждане на сложните взаимоотношения между Renault и Nissan. Nissan и Mitsubishi освободиха Гон като президент, а миналата седмица той подаде оставка от шефските позиции в Renault малко преди заседанието на борда на директорите, на което се очакваше да бъде освободен.

Гон отхвърли твърденията, че е управлявал Nissan като „диктатор” в 20-минутното си интервю пред вестника.

„Има хора, които искат да изкарат силната лидерска позиция като поведение на диктатор, да изкривят реалността, тъй като целта им е да се отърват от мен”, драматично обясни Гон.

Освен това той заяви, че е добре със здравето, въпреки, че е отслабнал, както и декларира, че няма да избяга, ако съдът реши да го пусне под гаранция.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ