www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Собствениците на Porsche Taycan ще зареждат 3 години без пари

29.01.2019 | Авто новини: Авто пазар » Световен опит | Автор: Georgi Ivanov | 3060 прочитания
A+ | A-

Porsche ще повтори успешния модел за безплатно зареждане на електромобилите, пробван първо от Tesla за определени модели и ще предложи същото за собствениците на Taycan.

При премиерата на първия електрически модел на компанията Taycan в Щатите собствениците му ще могат да зареждат 3 години без пари в мрежата на Electrify America. Това едва ли е изненада, като се има предвид, че собственик на мрежата зарядни станции е европейският автомобилен гигант Volkswagen, който притежава и Porsche.

Същата услуга Electrify America вече предлага и на собствениците на електромобили, произведени и купени от Lucid Motors.

Според Porsche през лятото на тази година мрежата на Electrify America ще включва 484 зарядни станции на територията на САЩ, а лансирането на Taycan е предвидено за края на 2019. Разстоянието между две станции по магистралите е малко над 100 км, като компанията твърди, че няма по-голямо разстояние от 200 км между две станции извън магистралите.

Компанията действа от края на 2016 година и все още е в ролята на догонващ на Supercharger на Tesla, която разполага с 1422 станции.

Предвижда се във всички дилърства на Porsche в Щатите, които са 191, също да бъдат поставени зарядни станции.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ