www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

В Канада искат бойкот на колите на GM, произведени в Мексико

28.01.2019 | Авто новини: Авто пазар » Световен опит | Автор: Georgi Ivanov | 3639 прочитания
A+ | A-

Профсъюзите в един от заводите на General Motors в Ошава, Канада, призоваха купувачите на нови автомобили в Щатите и Канада да бойкотират колите, произведени от GM в Мексико.

Призивът е в резултат на плановете на GM да затвори завода в Ошава до края на тази година, въпреки че има договор за производство на коли там до септември 2020.

Решението на GM ще извади на улицата почти 3000 човека, който работят на конвейера, а решението е част от програмата на компанията за намаляване на разходите и пренасочване на повече средства към развитието и производството на електромобили и автономни автомобили.

Годишно в Канада и Щатите се продават около 650 000 коли, произведени от GM в Мексико, като това означава около 20 милиарда долара оборот.

Шефът на профсъюза Unifor Джери Диас уточни, че бойкотът е насочен към колите, които идват от Мексико, а не към всички автомобили на GM.

Според него, ако това няма резултат, работниците в завода в Ошава, ще започнат стачка. Основното производство там е Chevrolet Equinox.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ