www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Напълно е възстановено движението през прохода Рожен

27.01.2019 | Авто новини: Катастрофи » Пътна обстановка | Автор: Jordan Lukanov | 3790 прочитания
A+ | A-

Напълно е възстановено движението през прохода Рожен

Екипите на всички ангажирани ведомства в област Смолян са на терен и работят за разчистването на пътя през прохода „Превала”, съобщи за БНР инж. Дончо Атанасов, член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура”. Разчистването на пътя се затруднява от множеството паднали от тежкия сняг дървета. Групи на „Гражданска защита“ ги премахват, за да може след това пътят да бъде почистен от снега и движението да бъде възстановено.

През прохода „Рожен“ до късния следобед бе забранено движението на МПС над 12 т, както и преминаването с ремаркета и полуремаркета. Леките автомобили задължително трябваше да са с вериги. Пътят се уширява, за да може по-късно днес по него да се пътува без ограничение.

Движението по пътищата около Пампорово бе затруднено от множеството превозни средства, които са паркирани на пътното платно докато туристите са в курорта. Поради това са възможни задръствания и по-бавно предвижване от интензивния трафик в края на уикенда.

Продължава разчистването на падналите дървета и по третокласните пътища около Пампорово, по които движението е ограничено за всички превозни средства. Това са път ІІІ-861 от 31-ви км (граница с област Пловдив) до разклона за Национална астрономическа обсерватория и път III-8631 Момчиловци – Славейно – Момина вода.


Напълно е възстановено движението през прохода РоженНапълно е възстановено движението през прохода РоженНапълно е възстановено движението през прохода РоженНапълно е възстановено движението през прохода Рожен

Тагове: Сняг проход възстановено движение Рожен Превала

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ