www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Формула Е: Сам Бърд победи в Чили

27.01.2019 | Авто новини: Авто Спорт » Писта | Автор: Georgi Ivanov | 4287 прочитания
A+ | A-

Сам Бърд (Virgin) спечели третото състезание от петия сезон във Формула Е в столицата на Чили Сантяго. Британецът стигна до първото място, след като се възползва от грешка на лидера Себастиен Буеми (Nissan), който стартира от полпозишън, но в 22 обиколка катастрофира в завой №7, на същото място където се удари и в първата тренировка, и това отвори пътя на Сам към победата.

Бърд стартира трети, но още в 11 обиколка атакува потеглилия втори Паскал Верлайн (Mahindra), за да излезе втори и да подгони Буеми.

Вчера се оказа един от най-горещите дни в историята на Формула Е – температурата на пистата и въздуха надхвърли 40 градуса, а рейс дирекцията раздаде много наказания за най-различни нарушения на пилотите.

Най-важното от тези наказания дойде преди старта, когато спечелилият полпозишън в квалификацията Лукас ди Граси (Audi) беше лишен от бързата си обиколка и стартира от дъното на колоната. В хода на състезанието Ди Граси получи още едно наказание – 10 секунди заради удар с Хосе Мария Лопес (Dragon) и на финала остана 12-и.

Трети в Сантяго завърши другият пилот на Audi Дани Абт, а след финала имаше още две наказания – по 5 секунди към времето на Жером д’Амброзия и Жан-Ерик Верн. Верн, който е шампион за четвъртия сезон отпадна заради повреда, но с тази санкция победителят от Маракеш Д’Амброзио загуби лидерството в класирането след първите три състезания, където авансът му беше 1 точка пред Бърд и сега е на 2 зад британеца.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ