www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Jaguar Land Rover с технология за безпилотните возила (видео)

25.01.2019 | Авто новини: Авто Продукти » Технологии | Автор: Jordan Lukanov | 4894 прочитания
A+ | A-

Jaguar Land Rover с технология за безпилотните возила (видео)

Умна технология, разработена от британската компания Jaguar Land Rover, проектира изображение върху пътя, което подсказва, какви действия ще предприеме автомобила в следващите няколко секунди - спиране, завиване наляво или надясно.

Системата е разработена като част от проучване, имащо за цел да провери степента на доверие на хората в автономните технологии. Джаджата е тествана върху безпилотни капсули, разработени от Aurrigo, и е комбинация от светли линии, които могат да променят позицията си.

Когато капсулата започне да спира до пълен покой, разстоянието между линиите се намалява. Ако колата тръгне и набере скорост, разстоянието се увеличава. При приближаване на завой, прожектираното изображение се завърта на дясната или лявата страна, с което указва посоката на по-нататъшно движение.

Според последните проучвания, 41% от шофьорите и пешеходците са обезпокоени от появата на безпилотни превозни средства по пътищата. В тази връзка бяха проведени технологични тестове от екип специалисти от подразделението Jaguar Land Rover Future Mobility с участието на психолози, изучаващи човешките поведенчески реакции. Иновационната система беше тествана на специална платформа, която възпроизвежда типична улица в британския град Ковънтри.

По време на тестовете инженерите определят нивото на увереност на пешеходците в две ситуации: когато системата е активирана и когато не е активна. Тези проучвания станаха част от програмата на Великобритания Autodrive, реализирана с подкрепата на британското правителство, която през 2018 г. включваше и тестове за „виртуални очи“, предназначени да увеличат доверието на хората в автономни превозни средства чрез зрителен контакт с безпилотния автомобил.Jaguar Land Rover с технология за безпилотните возила (видео)Jaguar Land Rover с технология за безпилотните возила (видео)Jaguar Land Rover с технология за безпилотните возила (видео)

Тагове: Jaguar Land Rover технология безпилотните без пилот видео

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ