www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Нико Розберг: Формула 1 ще мине на ток

25.01.2019 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 5070 прочитания
A+ | A-

Световният шампион във Формула 1 за 2016 година Нико Розберг вече прогнозира, че най-вероятно в близко бъдеще Формула 1 и Формула Е ще се слеят. Сега германецът допълва прогнозата си с интересни разсъждения как ще се развие Формула 1, като потвърди, че е сред акционерите във Формула Е.

„Докато карах във Формула 1 бях напълно концентриран върху това, което се случва в световния шампионат – заяви Розберг, който говори на Световния икономически форум в Давос. – След като напуснах спорта откривам нови и интересни за мен неща. Опитвам се да науча хората, с които работя да действат бързо и бързо да вземат решения. Защото така се работи във Формула 1, за разлика от автомобилната индустрия, където има много дискусии, но малко действия.

„Ако индустрията поеме изцяло към електромобили или автомобили с водород, Формула 1 няма как да продължи да използва бензинови болиди, това ще е безсмислено. Така че ще трябва да се промени нещо и електромобилите ще навлязат и там.

„Преди две години всички приемаха електромобилите като нещо екзотично, а сега те стават част от ежедневието ни.”

Наскоро шефовете на Формула Е уточниха, че са получили право от ФИА да са единствените, които организират състезания с електрически болиди, като според Алехандро Агаг това означава, че Формула 1 ще иска разрешение от него, за да мине на електромобили. Това твърдение все още не е коментирано от Liberty Media или някой от шефовете на Формула 1.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ