www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Танак поведе в "Монте Карло", проблеми за Льоб

25.01.2019 | Авто новини: Авто Спорт » Рали | Автор: Georgi Ivanov | 5722 прочитания
A+ | A-

Естонският пилот на Toyota Ойт Танак поведе в рали „Монте Карло”, първи кръг от световния рали шампионат за 2019 година. Танак спечели първата отсечка в четвъртък вечер и записа трето време във втората, което му осигури аванс от 9,1 секунди преди петъчните етапи пред настоящия световен шампион Себастиен Ожие със Citroen.

Трети след първите две отсечки е Тиери Нювил с Hyundai, който спечели втория етап и е на 14,3 секунди от Танак.

Както обикновено изборът на гуми за етапите на „Монте Карло” ще е решаващ за това кой ще има шанс за победа и кой ще изостане. Вчера заваля сняг на първите две отсечки, но това не попречи на Нювил, който направи най-смелия избор на гуми и заложи на супермеки сликове да си пробие път в челото. Все пак белгиецът имаше проблеми на леда в първата отсечка и остана едва пети, като остана на почти половин минута от Танак, но след това атакува на доста по-чистия асфалт във втората отсечка.

Завръщането на 9-кратния световен рали шампион Себастиен Льоб като пилот на Hyundai започна добре вчера с 4-о време в първата отсечка, като Себ беше най-напред от съотборниците си. Но изборът му на гуми с шипове се оказа неподходящ за следващия етап и той се смъкна до 8-ото място. Все пак Льоб е на около 10 секунди от 4-ата позиция, която се заема от новия пилот на Citroen Есапека Лапи. Финландецът е на половин минута от Нювил, а зад него са Яри-Мати Латвала с Toyota, Елфин Евънс с Ford, Крис Мийк с Toyota и Льоб и Микелсен с другите две коли на Hyundai.

Първата сериозна жертва на „Монте Карло” се оказа финландският пилот на Ford M-Sport Теему Сунинен, който катастрофира и отпадна още в първата отсечка.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ