www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Еди Ървайн: Хамилтън не е добър колкото Шумахер, Фетел е надценен

24.01.2019 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 6024 прочитания
A+ | A-

Бившият пилот от Формула 1 Еди Ървайн е любимец на медиите, отразяващи световния шампионат заради откровените си мнения и ирландецът и този път не направи изключение пред BBC Sport Северна Ирландия. Бившият пилот на Ferrari беше помолен да коментира съотношението на силите между Люис Хамилтън и съперника му за титлата в последните сезони Себастиан Фетел.

„Сега Люис се представя така, сякаш е в друга лига, над всички останали, но не е толкова добър, колкото беше Михаел Шумахер – беше категоричен Ървайн. – Фетел е добър, когато води и няма с кого да се бори за победата.

„Ако следите внимателно Хамилтън във всяко състезание, ще видите, че той е напълно съсредоточен в борбата, преследва съперника си, за да го изпревари. А при Фетел битката със съперниците му често завършва с контакт между колите или с удар.

„Фетел е добър пилот, но не е на нивото на пилот, който да има 4 световни титли. Смятам, че Себастиан е надценен. Хамилтън определено е по-талантлив от него.

„Шумахер доминираше всеки път, когато имаше възможност да го направи, същото беше и при Айртон Сена, докато Люис понякога се отпуска. Ако помните двата сезона, в които Хамилтън и Дженсън Бътън бяха съотборници в McLaren, то Дженсън често го превъзхождаше. Това нямаше как да се случи със съотборниците на Михаел. Той винаги е бил на стабилно високо ниво.

„Хамилтън е удивително талантлив пилот. Когато дебютира във Формула 1 беше много интересно да го гледаш, правеше великолепни изпреварвания. Дори мисля, че по отношения на изпреварванията Хамилтън е по-добър от Шумахер.

„Ако обаче оценяваме представянето на един пилот по отношение на скоростта и стабилността в хода на един състезателен уикенд и в хода на целия сезон, то в момента няма равен на Шумахер и на Сена.”

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ